Miért görbe a paksi tükör? – szakemberek és szakértők, tények és tévhitek

17. February 2014 Uncategorized 0

„Our Earth is a fragile planet that we must work hard to protect for many future generations to enjoy. We can protect our planet only if we work together.”

Dr. Julian M. Earls, NASA

 

A 2014-es év elején döntően tematizálta a magyarországi energetikai fórumokat a január 14-én bejelentett megállapodás, melynek értelmében az orosz Roszatom két új reaktort épít Pakson. A téma hazai súlyát jól jelzi az a vita, mely a beruházást támogató és az azt ellenző felek között az elmúlt hetekben megindult. A WEC HYPE örömmel tapasztalta a hazai energetikai szakmának a téma kapcsán mutatott aktivitását, sajnálatosnak találja ugyanakkor, hogy olyan írások is napvilágot láttak ezen időszakban, melyek szakmai tartalma helytelen eredményeket és téves következtetéseket tartalmaz, ezáltal félrevezetheti az olvasóközönséget. Ezek egyike az atomenergiainfo.hu portálon január 8-án közzétett „Atomerőmű által termelt villamos energia kiváltásának elvi alternatívái” címet viselő írás.

 

Download (PDF, 286KB)

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*