Elhúzódó olajválság jöhet az Északi-Tengeren

06. July 2016 Uncategorized 0

 

2016. június 28. 09:23    

 

Az Egyesült Királyság északi-tengeri olaj-és gázkitermelő térsége évekig elhúzódó válsággal néz szembe, a britek EU-ból való kilépése ugyanis újabb skót függetlenedési kísérlethez vezethet – írja a Bloomberg.  A skótok kiválásával az Egyesült Királyság északi tengeri olaj-és gáztermelő térségének éves olajtermelése 96 százalékban a skótokat illetné meg, míg a gázkihozatalnak mintegy 47 százaléka.

Ez a fajta kiszámíthatatlanság pedig nem kedvez a beruházásoknak. A térségben olaj-és gázkitermelést végző vállalatok 2014-hez képest idén 40 százalékkal kevesebbet költhetnek beruházásokra.

Az északi-tengeri olajipari folyamatok közvetlenül érintik a Molt is. Az olajárak masszív esése oda vezetett, hogy tavaly a negyedik negyedévben mintegy 1 milliárd dollárnyi értékvesztést számolt el a vállalat az olajár várakozások csökkenése miatt, ebből 755 millió dollár az Egyesült Királyságbeli eszközökhöz kapcsolódott.

link


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*